Even voorstellen?

Mijn naam is Dorine en mede door het wisselend wonen in Frankrijk en Nederland is mijn interesse verder verruimd in interieur, decoratie en stylen met en door unieke brocante, antiques, vintage, kunst en curiosa spullen uit o.a. Frankrijk.

 

Het hele jaar door maken wij verschillende reisjes naar het buitenland waar wij onze spullen zoeken, aankopen en zo mogelijk gebruiken om tot nieuwe authentieke 

vormen resp. producten te komen.

 

Juist deze oude en doorleefde materialen zorgen ervoor dat er sfeer en karakter in huis komen.

 

Onze collectie wisselt regelmatig en u zult steeds weer iets anders ontdekken.

Even voorstellen

Mijn naam is Wiel en geruime tijd actief in het ontwerpen en op ambachtelijke wijze maken van onder andere leren jagerstassen, tassen, riemen, bracelets en andere leren accessoires.

 

Mijn stijl is puur, ruig en stoer. Hiermee wil ik origineel zijn in mijn ontwerpen. Wij verkopen onder de naam¨WooDLane 16¨ alleen waar wij achter staan, geen duizend in een dozijn, maar ¨seulement un¨, oftewel  ¨er is er maar één van¨.

 

Werkwijze:

 

Alle stukken leer worden naar kleur en patroon gesneden en worden dan stuk voor stuk met de hand aan elkaar genaaid. Ik houd rekening met de positionering van de stukken, doch kleine littekens, vlekjes of huidverdikkingen horen bij de originaliteit van de huid en doen geen afbreuk van de kwaliteit van de tas e.d., maar laat juist zien dat het handgemaakt is en authentiek.De meeste tassen hebben de naden aan de buitenkant. Mijn collectie wordt gemaakt voor dagelijks gebruik waardoor het leer echt gaat ¨leven¨. Hoe meer het stuk gebruikt wordt hoe mooier het wordt. De patine wordt mooier, de kleur dieper, de glans intenser en het leer zelf zachter en soepeler.

De kwaliteit van de huiden, de arbeid en zorg maken van o.a een tas, een enkel object en tevens een metgezel van een mensenleven.